De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Veroorzaakt de beha hoofdpijn?

Je drinkt te weinig, staart oeverloos naar je computer en telefoonscherm of hebt iets té diep in het glaasje je gekeken de avond ervoor. Dit zijn drie mogelijke oorzaken voor je hoofdpijn. Maar je hoofdpijn kan ook uit een hele andere hoek komen: namelijk uit je lingerielade.

Komt dit door de beha?

Heb je er wel eens over nagedacht wat een goede beha, naast versteviging en een zeker gevoel voor je gezondheid kan doen? Juist, het kan je helpen om hoofdpijnklachten weg te nemen. Normaal grijpen we naar een aspirientje of drinken wat extra glazen water, maar volgens de Amerikaanse fysiotherapeut Tim Allardyce moeten we een hartig woordje spreken met onze beha’s.

De gevolgen

Want wanneer we een beha dragen die niet voor de juiste ondersteuning zorgt aan borsten, rug, schouders en nek is dit wellicht de oorzaak van die hoofdpijn. Onze nek- en rugspieren draaien bij een slechte beha namelijk overuren om onze borsten te kunnen dragen. En al die spanning resulteert in verkramping en hoofdpijn.

Tijd voor een nieuw exemplaar?!

Dus in plaats van de behabandjes te blijven verstellen of het haakje op de rug strakker te doen wordt het wellicht tijd voor een nieuw exemplaar. Heb je toevallig grote borsten én vaak last van hoofdpijn? Laat je adviseren in een lingeriezaak bij jou om de hoek en laat direct even je beha-maat opmeten.

Worden de klachten niet minder?

Neem dan contact op met de Hoofdzuster. Wij gaan samen met u werken aan een oplossing.

 

Bron: Metronieuws