De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Bijeenkomst Hoofdpijnnet 3 november Utrecht

Iedere cyclus weer migraine? Je bent de enige niet!

Twee  tot 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben migraine. Afhankelijk van de leeftijd lijden 2 à 3 keer zoveel vrouwen als mannen aan migraine. De aanvallen zijn vaak rondom de menstruatie. Hormonen lijken dus bepalend en van grote invloed op het ziektebeeld van migraine.

Deel uw ervaringen

Migraine kan ingrijpende gevolgen hebben op je sociale leven en dat van je directe omgeving. Wat is er dan prettiger om eens met anderen te praten en ervaringen uit te wisselen? Hoofdpijnnet organiseert daarom op zaterdagochtend 3 november in Utrecht een bijeenkomst over hormonale migraine. Tijdens deze bijeenkomst zijn twee Care For Women –verpleegkundigen aanwezig om hun kennis te delen en antwoord te geven op vragen. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met vrijwilligers van Hoofdpijnnet en met elkaar.

Tijdens deze ochtend word je geïnformeerd over termen als over PMS/PMDD, de overgang en anticonceptie. PMS staat voor premenstrueel syndroom en PMDD is de ernstige vorm hiervan.

De ervaring leert dat ook partners erg enthousiast zijn over deze uitleg en beter begrijpen waar de hoofdpijn/migraine van hun partner  vandaan komt. Zij zijn dan ook van harte welkom, net als andere familieleden, vriend of vriendin.

Programma

10.00 – 10.15    Ontvangst met koffie en thee

10.15 – 10.30    Welkom door vrijwilligerscoördinator Hoofdpijnnet

10.30 – 11.30    Relatie tussen Hormonen en ernstige Hoofdpijn/Migraine PMS/PMDD (De

Hoofdzuster)

11.30 – 12.15     Pauze en delen van ervaringen

12.30 – 13.00    Afsluiting door Hoofdpijnnet

Locatie: Collegezaal van de Centrale Bibliotheek (3e verdieping), Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht.

Deze locatie is slechts enkele minuten lopen vanaf het Centraal Station Utrecht en daarmee goed bereikbaar voor  mensen die op het OV zijn aangewezen. Op ongeveer 5 minuten loopafstand van de bibliotheek zijn parkeergarages aanwezig. (Springweg, La Vie, Rijnkade, Hoog Catharijne).

Aanmelding: Stuur een mail naar bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl  o.v.v. bijeenkomst 3 november 2018 te Utrecht. Of meld je aan via dit formulier. Geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen.

Kosten: Gratis voor leden van Hoofdpijnnet. Niet-leden en introducees betalen € 5,00 per persoon. Dit kan ter plekke betaald worden.