Keer terug naar de website van De Hoofdzuster Een afspraak maken

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Over ons

Aangesloten bij Care for Women

Aangesloten bij CAM Cooperatie/WKKGZ (klachtenregeling).

Anja van Woerdekom onder nummer: 400254

Desiree Tijhuis             onder nummer: 400257

Anja van Woerdekom

Mijn naam is Anja van Woerdekom en ik ben verpleegkundige. Een aantal jaren heb ik als verpleegkundige gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke(en visuele) beperking. Nu nog ben ik voor een aantal uren werkzaam op de afdeling oogheelkunde van Bartiméus in Doorn.

Ik ben getrouwd en heb een dochter. Ik woon heerlijk bij het bos en wandel graag met de hond. Verder lees ik graag en rommel wat in de (groente)tuin. In mijn vrije tijd probeer ik 2 tot 3x per week te gaan sporten.

 

In 2009 ben ik met de opleiding voor Care for Women verpleegkundige gestart. Zelf kwam ik  met mijn 39e in de overgang en weet dus wat er allemaal op geestelijk en lichamelijk gebied kan voorkomen. Daardoor is er persoonlijke, maar ook deskundige aandacht. Voor een consult is een uur de tijd. Hierbij kijk ik  naar je klachten en vooral zoeken we naar een oplossing. Vaak is het fijn om je verhaal kwijt te kunnen , want vrouwen lopen over het algemeen lang door met klachten.

Vrouwengezondheid is belangrijk, want we worden steeds ouder. Het is goed om je bewust te zijn van je lichaam, hoe het werkt en welke risico’s er zijn. Naarmate je ouder wordt en in de overgang komt stijgen de risico’s.

Ik ben er voor vrouwen van alle leeftijden.

 

Desiree Tijhuis

Mijn naam is Desiree Tijhuis. Ik woon samen met mijn vriend in Soest en we hebben 3 kinderen. Na mijn HBO-V ( verpleegkunde) ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in diverse vormen van de gezondheidszorg. Dit betrof meestal werk in beleidsfuncties. Ik begon echter het werk ‘aan het bed’ erg te missen en toen mijn laatste werkgever failliet ging, besloot ik het roer radicaal om te gooien en heb ik gekozen voor een vak waarmee ik direct patiënten/cliënten contact had. Net als mijn collega Anja van Woerdekom heb ik de opleiding tot Care for Women verpleegkundige gevolgd. Direct aan het begin van de opleiding hadden Anja en ik een ‘klik’en dat is gebleven.

In de loop der jaren is er veel veranderd wat betreft de visie op gezondheid van vrouwen. Er begint langzamerhand meer zicht te komen op de verschillen tussen mannen en vrouwen en daarmee ook op het verschil in behandeling of therapie bij mannen en vrouwen. Desondanks zijn er nog veel behandelingen, medicijnen en therapieën die dit verschil niet maken waardoor vrouwen soms niet passend geholpen worden. Als Care for Women verpleegkundige ben ik opgeleid om juist vrouwspecifieke vragen en klachten op een passende manier te behandelen en/of te beantwoorden. Dat wil overigens niet zeggen dat ik elke vrouw zelf kan behandelen. Er zijn vragen of klachten die beter door een andere dienstverlener kunnen worden behandeld, bijvoorbeeld de huisarts of een gynaecoloog. In dat geval is mijn doel om de vrouw zo goed mogelijk te informeren over wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden. Op deze manier komt de vrouw mondig en goed geïnformeerd bij een andere dienstverlener waardoor haar participatie groter is en zij ook weet waarom een bepaalde behandeling, medicijn of therapie haar zou kunnen helpen. In de loop der jaren heb ik een aardig netwerk  verkregen waarnaar ik vrouwen kan doorverwijzen.

Mijn ervaring is dat veel klachten al een stuk kunnen verminderen wanneer een vrouw snapt wat er in haar lichaam gebeurt, waar haar klachten vandaan kunnen komen en wat zij o.a. zelf kan doen of beter kan laten om deze klachten te verminderen of te verhelpen. Ik merk dat vrouwen blij zijn met de tijd en de rust die ik neem om ze te woord te staan en om zaken uit te leggen. Veel vrouwen gaan opgelucht de deur uit bij mij en dat is waar ik het voor doe. Het  vak van Care for Women verpleegkundige is een mooi vak.

Hoewel ik mijn praktijk in Soest alleen voer, werk ik nauw samen met Anja van Woerdekom. Wij bezoeken samen beurzen en symposia op het gebied van ( vrouwen) gezondheid, volgen  samen diverse scholingen en opleidingen en daarnaast hebben we veel contact over ons werk. Dit laatste is voor ons van groot belang omdat we elkaar toetsen en tips en advies geven in geval van een casus waar over we twijfelen of vragen hebben. Dit houdt ons scherp en we leren veel van elkaar.

 

U bent van harte welkom in mijn praktijk.