De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Vitamine B2 en migraine

Vitamine B2 tegen migraine; Hoofdzaken is het mooie blad van Hoofdpijnnet(voorheen de hoofdpijnvereniging). Informatief voor patiënten en zorgverleners die meer over hoofdpijn willen weten. In de laatste editie een artikel over Vitamine B2 en hoofdpijn/migraine.

Onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks gebruik van een hoge dosering van 400 mg vitamine B2 voor een vermindering van het aantal migraine aanvallen kan zorgen. Gemiddeld nemen de aanvallen af met 56%. Neuroloog Emile Couturier(Neuroloog en hoofdpijnexpert)Boerhaave Amsterdam heeft er goede ervaringen mee.

Het is geen wondermiddel, geeft hij aan. Het is wel een mooie aanvulling, werkt preventief en heeft geen bijwerkingen. Het heeft wel een langzame werking. Het is dus raadzaam het 3 maanden in te nemen om te beoordelen of het voor jou goed werkt.

Ook in voeding zit vitamine B2 zoals broccoli, asperges en spinazie. B2 zorgt verder voor een goede stofwisseling en een gezonde huid.

Voor meer informatie over migraine en hoofdpijn: www.careforwomen.dehoofdzuster.nl a.vanwoerdekom@dehoofdzuster.nl 06-40577820 Bron: Hoofdzaken oktober 2017